Miell nga Serbia e Kosova me nivel të falsifikuar të proteinës
Në Shqipëri vijojnë të futen sasi mielli të papërshtatshme për prodhimin e bukës. Autoriteti Kombëtar i Ushqimit bllokoi një tjetër ngarkesë prej 55 ton “miell gruri”, që vinte nga Kosova dhe Serbia. Sasia e miellit u konstatua me nivel më të ulët të proteinës se nevojshme per prodhimin e bukes, nga sa ishte shenuar ne dokumentet perkatese.
gjatë kontrollit të ushtruar në Pikën Doganore të Morinës evidentuan 2 subjekte të cilët do të fusnin në Republikën e Shqipërisë produktin “miell gruri” me origjinë nga Kosova dhe Serbia.
Sipas ekzaminimeve laboratorike niveli i proteinës rezultoi të ishte 11.37 % , 11.44% dhe 11.5%, ndërkohë që në fletë analizën që shoqëron produktin, niveli i proteinës është shënuar 12.08% kurse në ambalazhin e produktit është max 13%.
Ndërsa për ngarkesën 25 ton “miell gruri” nga Serbia produkti nuk kishte përputhshmëri me dokumentacionin shoqërues. Niveli i proteinës së deklaruar në raport analize(12.74%) është i ndryshëm nga ai që shënohej në ambalazh të tyre (9.5%).
Add new comment